Dapafeto

 

Jangan ngana banya action

(Jangan kamu banyak action)

Pang malawang pa orangtua yee

(Selalu melawan orang tua)

Inga jo mo maso surga ato nda

(Ingat aja masuk surga atau gak)

Oohh ngana…

(Oohh kamu…)

 

Jadi orang jangan pede

(Jadi orang jangan pede)

Pang ba pili mar gaya yeeyy

(Milih milih tapi gaya yeeeyy)

Ngana dengar ini mar na beking tuli.. tuli

(Kamu dengar ini tapi anggap tuli..tuli)

Na iko tamang bacao di stasion

(Kamu ikut teman bolos di station)

Ato cari cewe sampe Tomohon

(Atau cari cewe sampai Tomohon)

Nintau lei mo jadi apa Lido sampe bagini

(Gak tau jadi apa Lido sampai begini)

So se hati ngana mau jantong

(Udah kasih hati kamu mau jantung)

 

Tu ngana pe gaya so sama deng metal

(Itu gaya kamu udah kayak metal)

Maso mama pe kamar kong ba jalang plan

(Masuk kamar mama trus jalan pelan)

Mo ba telpon pa tamang mar nda ada pulso

(Mau telpon teman tapi gak ada pulsa)

Memang nape kalakuang so nda normal

 (Memang kelakuan kamu udah gak normal)

Buka lamari kong ambe mama pe mas

(Buka lemari trus ambil mas mama)

Kalu mama tau ngana daparako

(Kalo mama tau kamu dipukulin)

 

Dapafeto

(Dimarahin)

Skarang mama so tau ngana dapafeto

(Skarang mama udah tau kamu dimarahin)

Dapa tarek talinga kong nda dapa iko

(Ditarik telinga trus gak ikut)

Padahal tre papa deng mama ka Mexico

(Padahal papa sama mama mau ke Mexico)

 

Dapafeto

(Dimarahin)

Ngana trima jo sampe beso dapafeto

(Kamu trima aja sampai besok dimarahin)

Dengar lagu Paradise – Coldplay kong trima jo

(Dengar lagu Paradise – Coldplay trus trima aja)

Babadiam di rumah karna nyanda iko

(Diam diam di rumah karna gak ikut) – (Jelek.. Jelek.. Jelek)

So itu dengar pa om Pelo sampe pa om Rinto

(Makanya dengar Om Pelo sampai ke Om Rinto)

Jangan lei sama deng bocah

(Jangan jadi kayak bocah)

Yang nda beres ngana mo iko

(Yang gak beres kamu ikut) (kamu ikut.. kamu ikut.. b*bi)

Jaga jo tu pasar spaya mama nda bafeto

(Jaga aja pasar supaya mama ga marah)

Ato jaga jo tu kios

(Atau jaga aja kios)

Papa da bili for Lido

(Papa beli buat Lido)

 

Dapafeto

 (Dimarahin)

 

 

 

sumber lirik & terjemahan: www.youtube.com/watch?v=xsbYpsFQHoY

 

Lihat Ulasan & Video – Dapafeto, Despacito Versi Manado

 

 

 

Calvyn Toar

Digital Marketer, SEO-SMO Expert, Content Creator, Web Developer, Ghostwriter, Political Marketing Strategy, Trader | driven by heart | 0881 0244 23948 (WA only) "Sepanjang masih hidup & kuatnya ikhtiar, anda bisa berubah untuk maju; anda dapat lakukan apapun yang anda mau, & menjadi apapun yang anda ingin jadi" (calvyntoar/jan 2016)

Tinggalkan Balasan

Close Menu
Klik disini
1
Ada pertanyaan?
Hi, ayo bertanya :)
Powered by